Beste patiënten,
Zie hier een aantal adviezen en antwoorden op de meest gestelde vragen.

Hebt u klachten en weet u niet of u medisch advies moet inwinnen of gewoon thuis kan uitzieken? Neem dan even een kijkje op onderstaande uitgebreide beslisboom.

Wat te doen indien

1.Ik vertrek op vakantie en het land van bestemming vraagt een test.
Kijk goed na of dit effectief een vereiste is. Meer informatie kan je vinden op het federaal platform Reisadviezen
Een test in deze context kan uitgevoerd worden in onze praktijk en heeft een kostprijs van 47€ per afgenomen test. Op 1 consultatie kunnen wij alle formulieren in orde maken voor 2 personen, gelieve dus meerdere consultaties in te boeken afhankelijk van het aantal te wisseren personen. 

2. Mijn werk heeft me naar huis gestuurd om me te laten testenpreventief naar huis gestuurd maar ik ben niet ziek.
Testen zullen in bepaalde gevallen uitgevoerd worden. We steunen hierop volledig op aanbevelingen van de overheid. De patiënt of de werkgever kan in geen geval een test eisen, je moet voldoen aan de voorwaarden. Testen kunnen op speciale infectieconsulten afgenomen worden in de praktijk of je kan hiervoor (telefonisch) verwezen worden naar het pretriagecentrum van onze regio. Zo weren we zoveel mogelijk potentieel besmette patiënten uit onze praktijk.
Volgens zorg en gezondheid heeft uw werkgever geen recht om te beslissen wie thuis moet blijven en wie niet als je geen klachten hebt. Wil je de mogelijkheid bespreken om preventief aangepast werk uit te voeren of thuis te blijven dan is dit de verantwoordelijkheid van uw arbeidsgeneesheer. Neem met hem/haar contact op via uw werk. Het is vanzelfsprekend dat er geen ziekte attesten klaargemaakt worden voor patiënten die niet ziek zijn.

3. Ik heb luchtwegklachten (keelpijn, oorpijn, lopende neus of reeds weken lange hoest), maar geen koorts en ik voel me niet ziek.
Neem telefonisch contact op met onze groepspraktijk: 016/53 38 10. Je zal een afspraak ingeboekt krijgen op een speciaal infectie-consult.

4. Ik heb luchtwegklachten en koorts en ik voel me erg ziek.
Neem telefonisch contact op met onze groepspraktijk: 016/53 38 10. Je krijgt een speciale afspraak toegewezen.

5. Ik heb nauw contact gehad met een bevestigd/mogelijk geval van corona OF ik ben opgebeld geweest door het contact tracing centrum.
Je wordt getest en 7-14 dagen thuisisolatie is verplicht, afhankelijk van de uitslag van de test. Neem telefonisch contact op met onze groepspraktijk: 016/53 38 10. Je telefoonnummer zal genoteerd worden en je zal over de middag terug gebeld worden door een arts.

6. Ik ben in thuisisolatie geschreven.
De arts noteert duidelijk op het attest dat je het huis niet mag verlaten. Dit impliceert eveneens dat je niet naar de winkel of apotheker kan gaan en uiteraard sociale contacten vermijdt. Familie of vrienden kunnen helpen door boodschappen aan zijn/haar deur af te zetten.

7. Ik wil graag weten of ik antilichamen heb tegen het nieuwe coronavirus.
Ook deze test is mogelijk bij ons in de praktijk en ook hier steunen we volledig op de terugbetalingsregels van de overheid. Je hebt enkel recht op terugbetaling indien je langer dan 14 dagen symptomen hebt die bij een coronainfectie passen én een negatieve PCR test (neuswisser). Heb je geen klachten en wil je toch weten of je corona hebt doorgemaakt, dan kost deze test je 9,5€.