Paramedici

Vroedvrouw Kim Volkaerts

Heeft u een zwangerschapswens of bent u zwanger dan kan u bij mij terecht.
Ik studeerde af aan de KHK Lier (nu Thomas More) in 2007 als vroedvrouw en startte op de kraamafdeling van het Imeldaziekenhuis te Bonheiden. Sinds 1 oktober 2019 werk ik in de groepspraktijk Tremelo als vroedvrouw/verpleegkundige. Heel het proces van bevruchting, embryo, foetus naar baby en de bevalling hebben mij al levenslang gefascineerd. Het is een complex proces met een grote impact op het gezin en het zoeken naar een nieuw evenwicht. Hierdoor is een goede opvolging tijdens de zwangerschap belangrijk. Dit gebeurt door de gynaecoloog in samenwerking met de huisarts/vroedvrouw. Voor veel zaken vind je het antwoord niet altijd op het internet of in een boek, maar ik wil graag helpen zoeken naar oplossingen waar nodig. Ik neem ruim de tijd om op al jullie vragen te antwoorden en kijk ook medisch alles na. U kan bij mij terecht:

  • Als u een zwangerschapswens heeft of zwanger bent en graag wat meer uitleg wil ivm voorzorgsmaatregelen, vitaminen, medicatie,…
  • Verdere opvolging van de zwangerschap afwisselend met de gynaecoloog en de huisarts. Hiervoor kunnen wij een opvolgingsplan meegeven.
  • Informatie over borstvoeding versus flesvoeding
  • Informatie over arbeid/bevalling

Praktisch
Een eerste afspraak bij de vroedvrouw duurt ongeveer 1 uur. Vervolgafspraken zijn telkens 30 minuten.
Gelieve hiervoor telefonisch een afspraak te maken bij onze secretaresse elke voormiddag tussen 8-12uur op 016/53.38.10
Deze afspraken kunnen niet online geboekt worden, uw huisarts of het secretariaat kan deze voor u opvolgen.

Voorlopig zijn er enkel consultaties mogelijk bij Kim, zij komt niet op huisbezoek voor de postnatale zorgen. Hiervoor werken wij samen met twee bedreven vroedvrouwenpraktijken:
Aan ’t Begin; vroedvrouw regio Tremelo is Katrien Van De Velde
De Koala; vroedvrouw regio Baal is Elly Van Vlasselaer, vroedvrouw regio Keerbergen is Mireille Hardy