Diëtiste

IMG_2196
Maak afspraak

Sarah Vanderhoeven

De relatie tussen beweging, voeding en gezondheid heeft mij altijd gefascineerd. Na het behalen van het diploma voedings- en dieetkunde met als keuzetraject klinische voeding (KHLeuven) in 2015, werkte ik ook de opleiding tot diabeteseducator in 2016 (Thomas More) en de opleiding sportvoeding in 2017 (VUB) af.  Ik heb een bijzondere interesse voor obesitas, voeding bij kinderen, sportvoeding en voeding bij darmproblematiek.

Er bestaat geen “one-size-fits-all” concept. Een gepersonaliseerd voedingsadvies biedt de beste garantie op lange termijn. In functie van haalbare doelstellingen wordt je begeleid: of je nu wil afslanken, bijkomen, bewust wil leren eten, je sportprestaties wil optimaliseren of een specifiek dieet nodig hebt om een bepaalde aandoening onder controle te houden (diabetes, hart- en vaatziekten, constipatie,…) ben je bij mij aan het juiste adres.

Ik ben geregistreerd diëtiste bij het RIZIV. Dit betekent dat je recht hebt op een terugbetaling van je ziekenfonds als je voldoet aan de voorwaarden.

Psychologe

Ondervind je dat jouw moeilijkheden een (te) grote impact hebben op je dagelijkse leven? Heb je last van negatieve gedachten, emoties en gebeurtenissen?
Hierbij ondersteund en begeleid worden zou jou kunnen helpen en van belang zijn in het proces.

IMG_3585
Maak afspraak

Stefanie De Coninck

Master in de psychologie (2015)
Erkend klinisch psycholoog (https://www.compsy.be/psycholoog/19168)
Relatie- en gezinstherapeut i.o.
Zelfstandig psycholoog en systeemtherapeut in diverse praktijken

Aanbod
– Individuele therapie/begeleiding voor jongeren en volwassenen
– Koppel-/Relatietherapie
– Gezinstherapie

Ik studeerde af aan de KU Leuven als klinisch psychologe voor volwassenen. Als erkend klinisch psycholoog ben ik gespecialiseerd in het ondersteunen en begeleiden van je psychische klachten en de gevolgen die deze met zich kunnen meebrengen. Daarnaast volg ik een vierjarige therapieopleiding aan het IPRR. Hierdoor kijk ik vanuit een systemisch kader naar de zorgen die gebracht worden in de praktijkruimte. Dit wil zeggen dat ik kijk vanuit een relationeel kader (gezin, vrienden, broers/zussen, partnerrelatie, … ) naar je zorgen om deze beter te kunnen begrijpen.

Psychologische begeleiding kan aan te raden zijn voor verscheidene thema’s. De beweegredenen om te komen zijn vaak zeer verschillend en voor iedereen anders. Elke klacht/zorg wordt dan ook bekeken vanuit ieders unieke persoon en vanuit ieders eigen leefomgeving.

Mogelijke klachten zijn: angst, burn-out, communicatieproblemen, concentratie-problemen, conflicten, depressie, emotionele problemen, familiale moeilijkheden, grenzen stellen, innerlijke conflicten, kind-ouder problemen, niet goed in je vel zitten, nieuw samengestelde gezinnen, onrust, onzekerheid, psychiatrische problemen, relatiebreuk verwerken, relatieproblemen, verlies, zelfzorg, zorgen maken…